Odense

Nedenfor finder du information om indsatser og tilbud i OdenseDet Grønlandske Hus i Odense

Det Grønlandske Hus I Odense er stedet, hvor alle der har relationer til Grønland eller søger information om Grønland og grønlandske forhold, kan henvende sig. Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har til huse i Odense, men arbejder i hele Region Syddanmark.

Huset løser serviceopgaver inden for socialrådgivning, uddannelse samt kultur og information for grønlandske og danske myndigheder, organisationer og privatpersoner. Der afholdes desuden grønlandskundervisning for voksne i Det Grønlandske Hus i Odense ad hoc. Initiativet er et samarbejde med AOF.

Det Grønlandske Hus i Odense står for driften af de Grønlandske Rådgivningskontorer i Vejle og Esbjerg.

Kontakt:
Det Grønlandske Hus

Hunderupvej 61
5000 Odense C
E-mail: mail@dgh-odense.dk

Folder

Det Grønlandske Hus i Odense har udarbejdet to foldere til nyankomne grønlændere. Folderen indeholder temaer som: Danskundervisning, tolkebistand, arbejde, kontakte ydelser, børn mm. Folderen skal hjælpe nyankomne grønlændere til hurtigere at falde til i Syddanmark.
Download “Velkommen til Odense”
Download “Velkommen til Region Syddanmark”

Cafe Allu

Cafe Allu er en alkoholfri cafe for alle grønlandske borgere og for mennesker med grønlandske relationer eller blot interesse for Grønland. Cafeen holder til i kælderen i Det Grønlandske Hus.  I cafeen er der er mulighed for at få en billig kop kaffe med hjemmebag, ligesom man har mulighed for at læse de nye grønlandske aviser og tidsskrifter.

I forbindelse med cafeeftermiddagene afholdes ofte andre arrangementer, såsom ferniseringer, afslutning for studerende osv. Der er mulighed for at lave håndarbejde i cafeen og at få vejledning i skindsyning.

Caféen er åben hver torsdag fra kl. 13.00 – 18.00.


Pigeklub for grønlandske piger

Hver tirsdag fra kl. 16-19 mødes fire frivillige med en gruppe unge grønlandske piger i Ungdomshuset i Odense. Pigerne kommer både fra Fyn og Jylland, og gruppen er åben for alle grønlandske piger i alderen 14-20 år.

Pigerne bestemmer selv indholdet på dagene, og en af de aktiviteter indtil nu har været at danne pigebandet Nuan. Derudover bruges tiden bl.a. på  at sidde og snakke, se film, sy tøj, deltage på Odense Havnekulturfestival osv.. Du kan kontakte Mariann Rosenstand på mro@dgh-odense.dk og høre mere.

Kontakt:
Ungdomshuset Odense
Nørregrade 60
5000 Odense C


Rådgivning i Svendborg

Café Neriusaat er en café i Svendborg for grønlændere og andre, der er interesseret i Grønland. Café Neriusaat drives af en ansat og 4 frivillige, der hver mandag sørger for hygge og kaffemik til de interesserede. Der bliver lavet små happenings bl.a. juleklip, banko og gymnastik, og der bliver strikket en del. I cafeen er det muligt at møde en socialkonsulent fra Det Grønlandske Hus i Odense.

Kontakt:
Café Neriusaat
Havnegade 3
5700 Svendborg

Åbningstider: Mandage 15.00 – 17.00